sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Euroopan unionista



Tässä joitain kiinnostavia sitaatteja EU:sta ja sen vaikutuksista kunnalliseen päätöksentekoon:

"Niin etteikö EU - asiat mukaan kuulu kuntapolitiikkaan?
Ulkoministeriön arkistosta löytyvästä neuvottelutavoitemuistiosta käy ilmi, että EU-liittymissopimukseen luvatut tulevat suurkunnat suunniteltiin sisäasiainministeriössä jo vuonna 1992. Sisäasiainministerinä toimi tuolloin Mauri Pekkarinen. Yhteiskunnan hävitys on käynnissä, toteaa Tommi Lievemaa."
Näin kirjoitti Sven-Olof Jakobsson Keskipohjanmaa -lehdessä (11.9.2011):
"Moni varmaan ihmettelee käynnissä olevaa kuntaliitoshysteriaa, ja ehkä myös tapaa, jolla päättäjämme kohtelevat meitä. Perustellen kuntaliitoksia taloustilanteen parantumisilla, jättävät he kertomatta, että Suomen EU-neuvotteluihin kuului velvoitteena suunnitella aluejakojärjestelmä, eli niin kutsuttu NUTS - jako, jonka viimeisiä vaiheita nyt toteutetaan.
Onko siis nykyisessä kuntien talousahdingossa kysymys EU:n aluehallinnon pakkototeuttamisesta? Eli, ovatko Suomen kuntataloudet tarkoituksella saatettu kestämättömään tilaan, koska kuntaliitokset eivät vapaaehtoisesti onnistu? Suurkunnista kun ei ole apua kuntalaisten peruspalveluiden takaamiseen."

Lisää voit lukea stä linkistä


 'Saatana saapui Osloon!' - EU:n rauhanpalkinto sai suomalaisilta raivoisat kommentoinnit

"EU tuhoaa systemaattisesti aluedemokratian elementtejä, joiden pitäisi olla kaiken demokratian perusta. Valta on virkamiehillä eikä "demokratiasta" puhuminen käy tässä yhteydessä edes huonosta pilasta. EU keskittää sekä taloudellista että poliittista valtaa voimakkaaseen valtakeskiöön ja kuristaa häikäilemättä köyhtyviä reunavaltioita. Sellaista mallia Hitlerkin tavoitteli. Rauhaa tällainen epädemokratia ei todellakaan edistä. Väkivaltaa kylläkin."
Heikki Sipilä
Toimitus
13.10.2012, www verkkomedia.org




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti